Is mijn huis geschikt voor DELTA Comfort Wijzer?

Om energie te kunnen besparen met DELTA Comfort Wijzer heb je het volgende nodig: 
  1. Een vrije internetaansluiting op je router of modem en/of WiFi.
  2. Een vrij stopcontact in de meterkast voor het aansluiten van de gateway.

Internetaansluiting

Je hebt een vrije internetaansluiting op je router of modem nodig voor DELTA Comfort Wijzer. Bij je DELTA Comfort Wijzer krijg je een gratis kabel voor je internetverbinding, maar je kunt ook gebruik maken van WiFi. De eerste keer dat je gebruikt maakt van de WiFi sluit je tijdelijk de internetkabel aan om contact te maken met het WiFi-netwerk.

Slimme energiemeters

DELTA Comfort Wijzer is aan te sluiten op alle slimme energiemeters. Hierdoor krijg je inzicht in je verbruik. Je kunt zien of je al slimme meters hebt als:
  • de meters na 1 januari 2012 zijn vervangen
  • er een kabeltje zichtbaar is dat de gas- en elektriciteitsmeter met elkaar verbindt 
  • er rechts (bekeken vanaf de voorkant) of op de voorkant van de elektriciteitsmeter een telefoonstekker aansluiting (RJ-11) zit. Soms staat er P1 bij vermeld.
Vanaf 2015 tot 2020 worden alle conventionele meters vervangen door slimme meters. Lees meer over de slimme meter.

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je op afstand je verwarming thuis hoger en lager zetten. Als er geen beweging in huis is zet de thermostaat je verwarming automatisch lager. 

Power Converter 

Als je een afwijkende schakelspanning hebt of als je verwarmingstoestel niet in staat is de voeding voor de thermostaat te verzorgen dan heb je voor het aansluiten van de slimme thermostaat een Power Converter nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een Nefit ketel heeft of 1 van de ketels in dit overzicht. De installateur kan deze Power Converter samen met de slimme thermostaat voor je installeren voor een totaalprijs van €348,-. 

Weersafhankelijke regeling

Een weersafhankelijke regeling van een thermostaat of CV-ketel maakt het mogelijk om in verschillende kamers of verdiepingen de temperatuur in te stellen. Hiervoor wordt een extra meetpunt in een andere ruimte geplaatst, bijvoorbeeld een tweede thermostaat. Een weersafhankelijke regeling wordt bijvoorbeeld gebruikt als er een kachel of haard is in de woonkamer. Systemen met een weersafhankelijke regeling werken niet in combinatie met DELTA Comfort Wijzer en de slimme thermostaat. Als de slimme thermostaat wordt geïnstalleerd vervalt deze regeling.

Vloerverwarming

Vaak is er bij vloerverwarming een thermostaat meetpunt in de woonkamer. Die bepaalt of de toevoer naar de vloerverwarming wordt open gezet. Als deze vervangen word door de slimme thermostaat dan werkt op afstand bedienen alleen voor de ruimte met het meetpunt.