Wat is DELTA Comfort Wijzer?

Met DELTA Comfort Wijzer kun je zelf energieslurpers in je huis opsporen, zoals je koelkast of je droger. Het enige wat je hoeft te doen is handige ‘smart plugs’ plaatsen tussen de stekker van het apparaat dat je wilt meten en het stopcontact. Vervolgens kun je met een smartphone, tablet of computer zien wat je per energieslurper verbruikt.

Maar er kan meer met DELTA Comfort Wijzer. Je voert vanuit je luie stoel de regie over je hele energiehuishouding:
  • exacte informatie over je elektriciteit- en gasverbruik
  • inzicht in de elektriciteitsopbrengst van je DELTA zonne-installatie
  • aan- en uitschakelen van individuele apparaten met smart plugs
  • inzicht in het verbruik van je ‘energieslurpers’, zoals je koelkast of droger
Je kunt kiezen uit verschillende pakketten:
Natuurlijk is het ook mogelijk losse producten zoals extra smart plugs bij te bestellen.

Wat levert DELTA Comfort Wijzer mij op?

Verbaas je ook over wat je kunt besparen met DELTA Comfort Wijzer. Volgens onderzoek kan de aanschaf van DELTA Comfort Wijzer je een besparing tot maar liefst € 170,- opleveren bij een standaardverbruik van 3.500 kWh elektriciteit en 1.800 m3 gas*. 

*Gebaseerd op een gemiddelde besparing van 8,7% volgens het rapport van Empower Demand ESMIG 2011, De berekening van de besparing is gebaseerd op de variabele leveringstarieven van 1 januari 2014 (excl. netwerk en meterkosten) en een standaard verbruik van 3.500 kWh elektriciteit (enkeltarief) en 1.800 m3 gas (Gasprofiel 1, alle gasregio’s).

 

De voordelen van DELTA Comfort Wijzer op een rij:

  • Slim besparen op je energiekosten
  • Meer controle over en meer inzicht in je energieverbruik
  • Snel opsporen van je energieslurpers
  • Aan te sluiten op diverse apparaten en je DELTA zonne-installatie
  • Online en op afstand te bedienen via smartphone, tablet of laptop
Box shot

Vergelijk de producten

 

 

Hoe werkt DELTA Comfort Wijzer?

Houd het energieverbruik van je aangesloten apparaten online in de gaten en schakel ze aan of uit – waar en wanneer je maar wilt. De DELTA Comfort Wijzer gateway verzamelt eenvoudig alle informatie. Sluit je elektriciteitsmeter, gasmeter, zonnepanelen of slimme thermostaat rechtstreeks aan op je DELTA Comfort Wijzer. Andere apparaten sluit je met smartplugs aan. 

1. gateway

De gateway verzamelt alle gegevens van DELTA Comfort Wijzer. Dit kastje ter grootte van een modem plaats je in je meterkast en kun je via een netwerkkabel of draadloos met wifi aansluiten op internet.

2. slimme gas- en elektriciteitsmeter

Sluit de gateway aan op je slimme elektriciteit- en gasmeter en krijg 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in je totale energieverbruik.

3. smart plugs

Met deze ‘tussenstekkers’ kun je het elektriciteitsgebruik meten van aangesloten apparaten en deze op afstand aan- en uitschakelen.

4. elektrisch rijden

Heb je een elektrische auto en een oplaadpunt aan huis? Dan kun je zien hoeveel elektriciteit je gebruikt voor het opladen. Dit kun je eventueel bij je werkgever declareren.

5. zonnepanelen

Heb je een zonne-installatie van DELTA? Dan kun je hier DELTA Comfort Wijzer bij krijgen en kun je de elektriciteit die je zonnepanelen opwekken inzien.

6. slimme thermostaat

De slimme thermostaat maakt draadloos verbinding met de gateway. Hiermee kun je eenvoudig verwarmingsprogramma’s instellen, maar ook de slimme thermostaat op ieder moment hoger of lager zetten.

7. online

Alle informatie die je DELTA Comfort Wijzer registreert is eenvoudig terug te vinden door in te loggen op www.mijndeltainzicht.nl of door gebruik te maken van onze apps voor uw smartphone en tablet.